zondag 4 december 2011

THEMA SPEELGOED

THEMA SPEELGOED


Zoals jullie weten komt de Sint op dinsdag 6 december een bezoekje brengen op school. Hij brengt voor onze klas een heleboel speelgoed mee. Het ideale ogenblik dus om een week rond speelgoed te werken :)

Hierbij een kort overzichtje van wat er deze week allemaal in de klas te beleven valt:

Op maandag doen we de hele dag activiteiten met rollend speelgoed (trein, auto's, ballen,...) We gaan ermee verven, sorteren ze op kleur en doen er leuke telactiviteiten mee. Maar wat we zeker ook nog moeten doen is onze schoen klaarzetten voor de komst van Sinterklaas :) 

Op dinsdag is het dan eindelijk zover. De Sint komt in de voormiddag onze klas een bezoekje brengen en brengt ons een heleboel cadeautjes mee. We pakken ze allemaal uit en mogen er naar hartenlust mee spelen. Nadien kijken we Samen met de andere kleuters naar een schimmenspel over een jongen die  Klaasje heet en later Sinterklaas wil worden. Dat wordt vast reuze leuk!
Op donderdag koken we weer iets lekkers. Deze week staat ook onze kookactiviteit geheel in het thema speelgoed. we maken nog eens lekker verse mini-pizza's maar deze keer doen we dit in speelgoedvorm!
Op vrijdag heeft Jules zijn favoriete spelletje mee naar de klas. Hij wil het dolgraag eens met zijn vriendjes spelen, dus gaan we aan de slag met gezelschapsspellen.

Themaliedje: ik wil een bal

Ik wil een bal, een pop en een boek.
Ik wil heel veel speelgoed.
ik ben niet stout, dus Sint breng het gauw
Dikke kus
Jules en Juf Nele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten