zaterdag 3 december 2011

Sfeerfoto's thema Sint en piet

Deze week werkten we in de klas rond het thema Sint en piet. Want het is bijna zover... op dinsdag 6 december komt Sinterklaas op bezoek in onze klas! maar we begonnen de week met iets anders :) want op maandag blies Noam 3 kaarsjes uit! Hip hip Hoera!Daarna gingen we aan de slag. We moesten immers ons verlanglijstje maken voor Sinterklaas. We plakten een postzegel en het adres op onze omslag en we gingen in speelgoedfolders op zoek naar wat we aan sinterklaas zouden vragen.


 Eenmaal gekozen plakten we het speelgoed uit de folders op ons verlanglijstje :)


Als we allemaal klaar waren brachten we de brieven voor Sinterklaas naar de 2de kleuterklas. Want samen met Juf Els gingen de kleuters van de 2de kleuterklas hun brief in de brievenbus steken zodat deze op tijd bij Sinterklaas terecht kwam. De kleuters waren ook zo lief om onze briefjes in de brievenbus te steken. Dank je wel!

Eind december nemen we spijtig genoeg afscheid van 7 van onze vriendjes uit de klas want Noam, Lucas, Arthur, Emmanuella,  Corentin, Nina en Anthony  zijn er helemaal klaar voor. Deze grote kapoenen zetten na de kerstvakantie de stap naar de eerste kleuterklas.
Om deze overgang te vergemakkelijken gaan ze vanaf nu  elke namiddag in kleine groepjes al eens spelen en kennismaken in de eerste kleuterklas! Dat vinden ze wel fijn.
De andere kleuters blijven bij juf Nele in de klas en krijgen op een speelse manier een extra taal en woordenschat aangeboden :)


Zo bekeken we samen het digitale prentenboek de mijter van JulesNadien maakten we samen met de juf een mijter voor Sinterklaas. maar ook onze pietenmutsen mochten niet ontbreken hé.


Kijk juf! ik heb de broek van zwarte piet helemaal zelf aangedaan, maar ik  raak wel niet verder dan mijn schoen :) 


Op donderdag en vrijdag bakten we zelf speculaasjes maar eerst vierden we de verjaardag van Anthony. Hip hip Hip Hoera!
We experimenteerden ook nog met muziekinstrumenten op het liedje Sinterklaas kapoentje en de leerlingen van het 5de leerjaar kwamen op bezoek om ons een verhaaltje voor te lezen. Hiermee sloten we deze week mooi af.

 Volgende week werken we in de klas rond het thema speelgoed en komt Sinterklaas op dinsdag een bezoekje brengen in de klas! Tot dan, Juf Nele

Sfeerfoto's Thema bakker

Tijdens deze week werden we echte bakkertjes. We bouwden de huishoek om naar een echte bakkershoek, maakten zelf bloem met een graanmolen en bakten zelf overheerlijk brood. Maar dat was nog niet alles. Arthur werd deze week 3 jaar en op vrijdag sloten we de week af met een lekker ontbijt samen met de eerste kleuterklas!
Juf Nele had Turks brood mee naar school. Wat gek dat brood is plat!... maar wel reuze lekker hoor! :)

We hadden zelfs een echte graanmolen in de klas staan! hiermee maakten we zelf van graan witte bloem. Dat vonden we wel reuze fijn!
 Arthur blies deze week 3 kaarsjes uit en we maakten mooie tekeningen voor zijn boekje


mmm zelf brood bakken of zoals de kleuters dit  zelf benoemen: "Juf? bollen make? :)
Nu waren we helemaal klaar voor het ontbijt met de eerste kleuterklas op vrijdag. we moesten nog enkel de uitnodigingen maken en deze gaan bezorgen in de eerste kleuterklas.
Op vrijdag was de tafel mooi gedekt, het brood en de chocopasta stonden klaar dus konden we samen lekker smullen! 

 mmmm dat was lekker... :D

gelukkig had juf Nele ook water en zeep klaargezet zodat we die dag proper naar huis konden :D