zaterdag 3 december 2011

Sfeerfoto's thema Sint en piet

Deze week werkten we in de klas rond het thema Sint en piet. Want het is bijna zover... op dinsdag 6 december komt Sinterklaas op bezoek in onze klas! maar we begonnen de week met iets anders :) want op maandag blies Noam 3 kaarsjes uit! Hip hip Hoera!Daarna gingen we aan de slag. We moesten immers ons verlanglijstje maken voor Sinterklaas. We plakten een postzegel en het adres op onze omslag en we gingen in speelgoedfolders op zoek naar wat we aan sinterklaas zouden vragen.


 Eenmaal gekozen plakten we het speelgoed uit de folders op ons verlanglijstje :)


Als we allemaal klaar waren brachten we de brieven voor Sinterklaas naar de 2de kleuterklas. Want samen met Juf Els gingen de kleuters van de 2de kleuterklas hun brief in de brievenbus steken zodat deze op tijd bij Sinterklaas terecht kwam. De kleuters waren ook zo lief om onze briefjes in de brievenbus te steken. Dank je wel!

Eind december nemen we spijtig genoeg afscheid van 7 van onze vriendjes uit de klas want Noam, Lucas, Arthur, Emmanuella,  Corentin, Nina en Anthony  zijn er helemaal klaar voor. Deze grote kapoenen zetten na de kerstvakantie de stap naar de eerste kleuterklas.
Om deze overgang te vergemakkelijken gaan ze vanaf nu  elke namiddag in kleine groepjes al eens spelen en kennismaken in de eerste kleuterklas! Dat vinden ze wel fijn.
De andere kleuters blijven bij juf Nele in de klas en krijgen op een speelse manier een extra taal en woordenschat aangeboden :)


Zo bekeken we samen het digitale prentenboek de mijter van JulesNadien maakten we samen met de juf een mijter voor Sinterklaas. maar ook onze pietenmutsen mochten niet ontbreken hé.


Kijk juf! ik heb de broek van zwarte piet helemaal zelf aangedaan, maar ik  raak wel niet verder dan mijn schoen :) 


Op donderdag en vrijdag bakten we zelf speculaasjes maar eerst vierden we de verjaardag van Anthony. Hip hip Hip Hoera!
We experimenteerden ook nog met muziekinstrumenten op het liedje Sinterklaas kapoentje en de leerlingen van het 5de leerjaar kwamen op bezoek om ons een verhaaltje voor te lezen. Hiermee sloten we deze week mooi af.

 Volgende week werken we in de klas rond het thema speelgoed en komt Sinterklaas op dinsdag een bezoekje brengen in de klas! Tot dan, Juf Nele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten