zaterdag 1 oktober 2011

Sfeerfoto's thema Jules is jarig

Deze week werkten we rond de verjaardag van Jules. We knutselde een slagroomtaart met scheerschuim en verf, we speelden met ballonnen, bakten lekkere cakejes en niet te vergeten op vrijdag vierden we feest, want Jules werd 3 jaar


zondag 25 september 2011

THEMA JULES IS JARIG!

THEMA: JULES IS JARIG !
van 26 september tem 30 september 2011

Deze week werken we in de klas rond het thema Verjaardag. Om het voor de kleuters nog wat aantrekkelijker te maken vieren we aan het einde van de week de verjaardag van klaspop Jules!
  • Op maandag heeft Jules een aftelkalender mee. Nog 4 nachtjes slapen en Jules is jarig. We ontdekken wat we allemaal nodig hebben voor het vieren van een verjaardag
  • We maken deze week een  heleboel knutselwerkjes zoals een mooie kroon en taart voor Jules, maar ook onze eigen verjaardagskalender!
  • Op donderdag  bakken voor Jules zijn verjaardag lekkere cakejes die we nadien mooi versieren.
  • als afsluiting van de week vieren we op vrijdag Jules zijn verjaardag in de klas!

OPM: OP MAANDAG 3 OKTOBER IS HET EEN FACULTATIEVE VERLOFDAG !
Meebrengen (indien mogelijk + naam van je kind)
  • ·         Boekjes rond het thema: jarig zijn , taart
  • ·         Ballonnen, slingers en kaarsjes zijn altijd welkom
  • ·         Voor een knutselproject met de 3de kleuterklas zijn we op zoek naar krantenpapier. Als je nog oude kranten hebt mag je deze meebrengen naar school.

Liedje: Het is feest vandaag
kaarsjes op de taart  want  het  is  feest   vandaag.
 Kaarsjes op de taart, feesten doen we graag         

Alvast bedankt!    Jules & Juf Nele

foto's aan tafel

Deze week was het enorm druk in de klassen. Want vrijdag was er het grote Kleuterontbijt.
Hoe we in de klas aan de slag gingen en wat we allemaal deden kan je hier eens bekijken.


Op maandag startten we de dag met een poppenspel voor  de hele kleuterschool. Het ging over een rupsje dat altijd honger had. Maar van al dat eten kreeg hij buikpijn. Hij maakte een cocon  om een beetje uit te rusten en veranderde tenslotte in een mooie vlinder.
Hij vertelde ons ook dat we elke dag een stukje fruit mee naar school moesten brengen. Want als we dat allemaal flink deden kregen we een mooie medaille aan het einde van de week.


Nadien gingen we aan de slag wat er moest nog een heleboel gebeuren.
decoratie voor aan het raam in de refter en ook de grote aardbei die de juf zou aandoen tijdens het kleuterontbijt moest nog een kleurtje krijgen

Ook voor het ontbijt zelf gingen we aan de slag. Samen met de 3de kleuterklas maakten we voor alle kleuters en mama's & papa's zelfgemaakte Giraffebroodjes
Het deeg moest nu een beetje rusten. En in de namiddag ging het deeg in de oven. Ondertussen zorgden de kleuters voor nog wat versiering en decoratie of lazen gewoon een boekje.


Het resultaat van onze kookactiviteit :

Op vrijdag was het dan zover. Alles stond klaar, de zaal was versierd,de broodjes gingen nog even in de oven en het kleuterontbijt kon beginnen.

 de zelfgemaakte fruitsalade van de de 2de kleuterklas

 de zelfgemaakte cakejes van de eerste kleuterklas


in de namiddag kregen we allemaal nog een boterham met choco en speelden we spelletjes en zongen we liedjes op de speelplaats. En als beloning voor al dat fruit gingen we naar huis met een mooie medaille :)

De ideale  afsluiting van een drukke maar fijne week
geniet van Jullie weekend en tot maandag!
groetjes
Jules en juf Nele