zondag 25 september 2011

foto's aan tafel

Deze week was het enorm druk in de klassen. Want vrijdag was er het grote Kleuterontbijt.
Hoe we in de klas aan de slag gingen en wat we allemaal deden kan je hier eens bekijken.


Op maandag startten we de dag met een poppenspel voor  de hele kleuterschool. Het ging over een rupsje dat altijd honger had. Maar van al dat eten kreeg hij buikpijn. Hij maakte een cocon  om een beetje uit te rusten en veranderde tenslotte in een mooie vlinder.
Hij vertelde ons ook dat we elke dag een stukje fruit mee naar school moesten brengen. Want als we dat allemaal flink deden kregen we een mooie medaille aan het einde van de week.


Nadien gingen we aan de slag wat er moest nog een heleboel gebeuren.
decoratie voor aan het raam in de refter en ook de grote aardbei die de juf zou aandoen tijdens het kleuterontbijt moest nog een kleurtje krijgen

Ook voor het ontbijt zelf gingen we aan de slag. Samen met de 3de kleuterklas maakten we voor alle kleuters en mama's & papa's zelfgemaakte Giraffebroodjes
Het deeg moest nu een beetje rusten. En in de namiddag ging het deeg in de oven. Ondertussen zorgden de kleuters voor nog wat versiering en decoratie of lazen gewoon een boekje.


Het resultaat van onze kookactiviteit :

Op vrijdag was het dan zover. Alles stond klaar, de zaal was versierd,de broodjes gingen nog even in de oven en het kleuterontbijt kon beginnen.

 de zelfgemaakte fruitsalade van de de 2de kleuterklas

 de zelfgemaakte cakejes van de eerste kleuterklas


in de namiddag kregen we allemaal nog een boterham met choco en speelden we spelletjes en zongen we liedjes op de speelplaats. En als beloning voor al dat fruit gingen we naar huis met een mooie medaille :)

De ideale  afsluiting van een drukke maar fijne week
geniet van Jullie weekend en tot maandag!
groetjes
Jules en juf NeleGeen opmerkingen:

Een reactie posten