zondag 18 maart 2012

THEMA ZAAIEN EN PLANTEN

THEMA ZAAIEN EN PLANTEN!
Het zonnetje laat zich al wat vaker zien en de lente is in aantocht. Daarom werken we deze week in de klas en samen met de 2de kleuterklas  rond het thema zaaien en planten! We zaaien in de klas, maken onze zaaibak op de speelplaats klaar voor gebruik, knutselen een heleboel leuke bloemen en leren over het proces van zaadje tot bloem.


op maandag heeft zit jules op zijn stoel met een grote bloem. Hij heeft ook een boekje meegebracht: De bloemen van jules.  In de klas gaan we verder aan de slag en zaaien we zelf zonnebloemen. We versieren onze eigen bloempot en  in onze ontdekbak zit deze week echte potgrond, schopjes en harkjes. Dat wordt vast reuze fijn!
In de namiddag trekken we naar buiten want ook daar is nog wat werk aan de winkel voor we kunnen zaaien in onze zaaibak. We vullen hem op met potgrond en zetten er de eerste plantjes in.


Op dinsdag heeft Jules weer een boekje mee. Anna en haar groentetuintje. Ook daarmee gaan we verder aan de slag. We zaaien kerstomaatjes in de klas en werken een hele dag rond zaaien, planten en de groenten uit de tuin. Op de speelplaats planten we onze eerste sla :) 


Op woensdag staat deze week onze kookactiviteit gepland. We maken lekkere bloemenquiche. Met wat kruimeldeeg en verse groentjes gaan we aan de slag!


Op donderdag is het markt in Oudergem. Het ideale ogenblik om daar eens te gaan kijken of er geen mooie plantjes/bloemetjes of lekkere kruiden zijn die we in onze moestuin kunnen planten. We vertrekken om 9.15 op school. Als er nog ouders zijn die meewillen op deze uitstap, laat dan gerust iets weten!


Op vrijdag werken we al onze knutselwerkjes af, verzorgen we onze gezaaide en geplante plantjes en komen de leerlingen van het 5de leerjaar bij ons op bezoek. Deze week lezen ze het boekje: De zonnebloemen


meebrengen indien mogelijk:

  • zaadjes die we mogen zaaien in onze klas. (graag met naamvermelding) plantjes mogen ook  natuurlijk :)
  • materiaal en boekjes rond het thema zaaien planten
Alvast bedankt! Juf Nele


Geen opmerkingen:

Een reactie posten