dinsdag 21 februari 2012

THEMA GAATJES


THEMA GAATJES
27 februari tem 2 maart 2012

Jonge kleuters “prutsen” graag in gaatjes of door het peuteren ontstaan er gaatjes. Ze zijn geboeid door allerlei gaten. Een gat wekt heel wat nieuwsgierigheid op. kleuters maken graag gaatjes en steken er vooral graag dingetjes in. Deze week proberen we het allemaal uit in onze klas want we werken rond het thema “gaatjes ”

op maandag heeft Jules allemaal gekke verrekijkers meegebracht. Het zijn niet zomaar verrekijkers het zijn eigenlijk gaatjes-kijkers. We nemen er allemaal één en gaan op zoek naar gaatjes in de klas. We verwelkomen op deze dag ook enkele nieuwe vriendjes in onze klas. Dat wordt vast reuze fijn!

Op dinsdag zit er een vriendje van Jules in de rugzak. het is kleine muis! kleine muis is op zoek naar een huis. Juf leest eerst het verhaaltje voor. Nadien verkennen we de nieuwe materialen in de klas. er staat een gatenplank met ballen, maar ook een gatenkaas. daar kunnen de vriendjes van kleine muis wel mee aan de slag.


We knutselen deze week weer een heleboel. We stempelen met kokers en maken zo kleurrijke gaatjes, we blazen met rietjes verf uit elkaar en maken een appel voor muisje willemijn.


op donderdag maken we lekkere gaatjeskoekjes met confituur. mmm dat wordt smullen
en op vrijdag sluiten we onze themaweek af met een bezoekje van de leerlingen van het 5de leerjaar. Zij komen deze week het verhaal Rups nooitgenoeg voorlezen. We kijken er alvast naar uit!

1 opmerking:

 1. Met de vingers in gaatjes peuteren ...
  Gaatjes verkennen ...oei...opgelet met stopcontacten ...
  Onstane gaatjes vergroten door ze verder open te peuteren ...
  Thema gaatjes...wauw ...leuk onderwerp...
  Ik denk spontaan terug aan mijn eigen kleutertijd...
  Leuke foto's van carnaval trouwens...

  BeantwoordenVerwijderen